Înscrie-ți numele în lista abonaților Primei Cărți Psaltice Românești - Irmologhionul Catavasier de Macarie Ieromonahul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

chinonicarNu rata șansa de a-ți înscrie numele în lista de abonați ce va fi inclusă în Prima Carte Psaltică Românească, retipărită pentru întâia oară la Iași, după aproape 200 de ani. Alături de Irmologhionul Catavasier al marelui compozitor Macarie Ieromonahul, numele tău, titulatura și numărul de exemplare achiziționate vor reprezenta pentru generațiile viitoare mărturia vie a interesului concret exprimat de către noi toți, clerici, psalți, iubitori de psaltichie pentru retipărirea acestei monumentale lucrări! Asociația Culturală Byzantion demarează, pe această cale, un nou format al produselor sale editoriale care vor conține liste de abonați, ca o legătură mai strânsă cu cei care doresc să susțină activitatea noastră editorială.

 Opera de reeditare a Irmologhionului lui Macarie reprezintă o inițiativă amplă, ce implică:
- tehnoredactarea partiturilor psaltice;
- revizuirea și actualizarea textelor imnografice în acord cu edițiile liturgice cele mai noi ale Patriarhiei române;
- revizuirea textelor muzicale și corecturi de ortografie;
- notarea isoanelor;
- notarea elementelor de ritm.

O bogată anexă ce însumează peste 150 de pagini, adună pentru prima dată laolaltă toate catavasiile de peste an, în varianta pe scurt. Acestea sunt semnate de autori precum I. Popescu Pasărea, Visarion Duhovnicul, Anton Pann, Ștefanache Popescu. Astfel, în această carte vei găsi tot ceea ce ai nevoie în materie de catavasii.

În debutul lucrării, un amplu studiu prezintă informații cu privire la toate aspectele ce au fost revizuite și oferă o posibilă interpretare a controversatei Prefețe semnate de Macarie Ieromonahul.

Lucrarea, ce va fi tipărită în condiții grafice excepționale, reprezintă o muncă asiduă a echipei de cercetători a Asociației Culturale Byzantion și însumează 450 pagini. Prin înscrierea numelui tău în lista de abonați nu doar că încurajezi Asociația Culturală Byzantion în a-și continua activitățile editoriale, dar vei lăsa generațiilor viitoare o mărturie a faptului că noi, cei ce azi, arătăm concret dragostea noastră față de cartea psaltică românească.

Media

Comentarii   

0 # Carte psalticaOprean Răzvan Andrei 22-06-2020 21:11
Muzica psaltica
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # profesorBărăscu-Simion Luminița 17-07-2020 16:23
Vă rog să-mi spuneți cu aproximație perioada în care voi intra în posesia Irmologhionului de Macarie Ieromonahul.
-Și dacă va fi trimis prin poștă sau Fan Curier
Mulțumesc!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
0 # IrmologhionGabriela Irimia 21-11-2020 01:07
Doamne ajuta!

Sunt interesata sa achiziționez și eu aceasta carte și mă întreb dacă d.voastra ați reușit să o primiti până la urmă că sa știu dacă să îndrăznesc să o plătesc în avans sau nu.

Mulțumesc!
Cu respect,
Gabriela Irimia
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

 • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole

 • Zilelor Psalților Români - Ediția I (14‐15 mai 2021) - Programul evenimentului

  zilele psaltilor foto100 de ani de la înființarea la Iasi a Asociației Generale a Cântăreților Bisericești. 7 ani de la trecerea la cele veșnice a lui Lykourgos Angelopoulos.

  Ziua I ‐ 14.05.2021 Format: online (byzantion.ro și Facebook Byzantion)

  ora 11.00 Sesiune științifică (1)

  1. Prof. Dr. Vasile Vasile (București): Statutul psaltului român la începutul secolulului trecut. Rolul lui Ioan Popescu Pasărea (video)
  2. Dr. Georgios Konstantinou (Atena): Lykourgos Angelopoulos și opera sa, ieri și astăzi (video)
  3. Pr. Ionel Roată (Iași): Importanța sinergiei dintre altar și strană (video)
  4. Dr. Georgios Konstantinou (Atena): Situația psalților din Grecia la începutul secolului al XX‐lea (video)

  ora 17.00 Sesiune științifică (2)

  1. Conf. Dr. Zamfira Dănilă (Iași): Evghenie Humulescu, un arhiereu‐muzician model la începutul secolului al XX‐lea (articol)
  2. Pr. Drd. Constantin Stoica (Buzău): Informații inedite din arhivele Arhiepiscopiei Buzăului despre cântăreții bisericești de la începutul sec. XX (articol)
  3. Lect. Dr. Adrian Sîrbu (Iași): Asociația Generală a Cântăreților Bisericești ‐ un fenomen unic și un mesaj peste veacuri (articol)
  4. Lect. Dr. Adrian Sîrbu (Iași): Marele Congres al Cântăreților Bisericești de la Iași ‐ 21‐23 august 1912 (articol)
  5. Aspecte inedite din viața psalților români din primele decenii ale secolului al XX‐lea – imagini și articole relevante din Revista Cultura, din perioada 1911‐1912 și 1920‐1921.

  Ziua a II‐a 15.05.2021 Catedrala Mitropolitană din Iași. Format: onsite, cu transmisiune live video prin Doxologia

  09.30 – 11.30 Sfânta Liturghie arhierească, cu participarea PS Nichifor Botoșăneanul, a Corului Academic Byzantion și a psalților Catedralei.

  11.30 Slujba de pomenire a psalților

  12.00 Concert de Muzică Psaltică dedicat tuturor psalților români și Protopsaltului Lykourgos Angelopoulos

  în Ultimele Evenimente
 • Zilele Psalților Români - ediția I (14-15 mai 2021)

  WhatsApp Image 2021 05 11 at 23.49.50În perioada 14-15 mai 2021, Asociația Culturală Byzantion, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, organizează ediția I a Zilelor Psalților Români, un eveniment ce se dorește a fi o evocare a personalităților Artei Psaltice care au activat pe teritoriul țării noastre de-a lungul vremurilor. Se cuvine, din datorie, să ne cunoaștem trecutul, pentru a învăța să ne clădim împreună viitorul. Se cuvine, din recunoștință, să invocăm prin cântări și cuvântări pe toți cei care și-au dăruit viața în slujba melosului sfânt, fie prin activitatea la strană sau cea pedagogică, fie prin cea cărturărească, sau cea de compozitor, de dirijor sau de cronicar. Se cuvine, din dragoste pentru Frumos, să ridicăm din nou statutul și demnitatea psaltului la înălțimea potrivită chemării lui.

  în Ultimele Evenimente Citeşte mai mult
 • Informații tehnice necesare pentru conectarea la cursurile ONLINE ale Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași

  mcb2020 afis prescurtareDragi participanți la ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași,

  în Înscriere Citeşte mai mult
 • Partiturile pentru ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin de la Iași
  Dragi participanți la ediția a XIII-a a Masterclass-ului de Cânt Bizantin,
   
  avem bucuria de a vă pune la dispoziție materialul didactic propus de către domnul Panagiotis Neochoritis spre a fi studiat împreună. 
  Este vorba despre cunoscuta lucrare Πανδέκτη ce a fost editată în patru volume la Constantinopol între anii 1850 și 1851 de către Ioan Lampdarie și Ștefan Domesticul, ai Marii Bisericii a lui Hristos.
  Invitatul nostru propune pentru această ediție să ne aplecăm atenția asupra volumului al IV-lea (Matime ale Sfintei Liturghii) și în special asupra heruvicelor (paginile 59-431). Linkul de unde puteți descărca pdf-ul cu semnele de carte notate bilingv se găsește aici.
  în Înscriere
 • NOU! - Programul actualizat Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin, Ediția a XIII-a ONLINE, 13 - 17 iulie 2020

  mcb iasi site 2017

   

  în Program Citeşte mai mult