Concertul Corului „Byzantion“ din Iaşi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

byzantion suceavaÎntr-o sală aproape neîncăpătoare, sute de suceveni au aplaudat la scenă deschisă evoluţia de excepţie a Corului de muzică psaltică „Byzantion“ din Iaşi, condus de prep. univ. drd. Adrian Sîrbu, cadru didactic la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi, care a susţinut miercuri, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, un concert cu muzică psaltică şi colinde tradiţionale.

Peste 800 de oameni au fost însufleţiţi de frumuseţea cântecului românesc, iar răsplata pentru regalul de muzică oferit de grupul ieşean au fost aplauzele, care nu contenea să vină în cascadă, după finalul fiecărei piese muzicale. Concertul a fost precedat de lansarea cărţii „Un veac de muzică corală în Ţara de Sus“, semnată de pr. Nicolae Pentelescu, care între anii 1958-1988 a slujit la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava. Cartea a văzut lumina tiparului prin sârguinţa preotului Justinian-Remus A. Cojocar, slujitor la Biserica „Sfântul Dumitru“ din Suceava.

 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2013-12-12/Concertul-Corului-Byzantion-din-Iasi#ixzz2nHMB4lfd

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Ultimele postări pe forum

  • No posts to display.

Înregistrări YouTube

Ultimele Articole