Imprimă această pagină

Arhid. Constantin Hurjui (Catedrala Patriarhală)

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

constantin hurjui- interpret invitat la Concertul Extraordinar de Muzică Psaltică din finalul Festivalului-Masterclass Internațional de Cânt Bizantin, vineri, 8 iulie 2016, Catedrala Mitropolitană, Iași

Născut pe plaiurile Bucovinei, în apropiere de Mănăstirea Putna, Constantin Hurjui a deprins meșteșugul muzicii psaltice la Seminarul Teologic din Suceava și apoi în cadrul grupului psaltic Macarie Ieromonahul. A preluat frâiele stranei Bisericii cu hramul Sf. Nicolae – a Spitalului Vechi din Suceava pentru o scurtă perioadă, apoi Constantin a venit în București unde a urmat cursurile Facultății de Teologie pe care a și absolvit-o. A fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 2007-2012. Începând cu luna august 2012 a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Patriarhale. A avut colaborări şi cu alte coruri din capitală. În prezent colaborează cu grupul psaltic al mănăstirii Stavropoleos.

În ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae (a anului 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a hirotesit întru arhidiacon pe seama Catedralei Patriarhale.

sursa: https://psaltiicatedraleipatriarhale.wordpress.com/